Jouw Afbeelding

Ga hier naar onze nieuwe website!

HR Groep

28 augustus 2023 – Vanochtend zijn Niyandrew Pourier en Wintley Raven, na een lange reis vanuit Bonaire, geland in Nederland. Samen met Sjoukje van der Es (Leer-werkbegeleider HR-Werkt! Bonaire), die beide heren de komende twee weken in Nederland begeleidt, zijn ze gisteravond vanuit Bonaire vertrokken om zo hun eerste stappen in hun nieuwe avontuur te zetten, namelijk een 18 maanden durend en betaald werk-leer traject (maritieme techniek) in Nederland. Op het vliegveld van Bonaire stond een grote menigte klaar om hen uit te zwaaien en succes te wensen. Naast familie en vrienden, waren ook Judith Brekelmans (HR-adviseur HR Werkt!), Marcelino Mauricio (Projectbegeleider en coach) en Evert Jan van der Es (CEO HR Groep) aanwezig om ze persoonlijk uit te zwaaien en middels enkele korte toespraken te bemoedigen. Nina den Heyer, het hoofd van OCW Caribisch Nederland, was helaas verhinderd. Ze zal echter over enkele weken een videomeeting plannen om samen met Judith de eerste weken te evalueren.

Als HR Groep zijn we buitengewoon trots op wat we hebben bereikt; dit is een belangrijke mijlpaal. We hebben, samen met vele betrokken partijen op zowel Bonaire als in Nederland de handen ineengeslagen én de schouders er samen onder gezet om project ‘Perspectiva Boneiru’ tot een succes te maken. Althans de eerste fase. Na zowel een intensieve voorbereidingsfase, welke startte in november 2021, als wervingsfase is het eindelijk zover. Het opleidingsprogramma gaat van start. Nu is de volgende fase aangebroken. In Nederland zal het team van de HR Groep zich vol enthousiasme en vastberadenheid inzetten om, samen met andere BBL’ers, Niyandrew en Wintley een leerzame en leuke tijd te bezorgen met als doel om met een diploma op zak en vaste arbeidsovereenkomst binnen de HR Groep terug te keren op Bonaire om zodoende onderdeel te worden van onze vestiging op Bonaire.

HR-Werkt! Werk- en leerprogramma

Namens onze entiteit HR-Werkt!, geven wij de BBL’ers een kijkje achter de schermen bij alle divisies binnen de HR Groep (actief voor de marktsegmenten: Maritiem, Industrie, Civiel, Infra én Energietransitie) te weten: HR Piping, HR Prefab, HR Montage, HR Warber Yachtservices, HR Propulsion, HR Climate, HRBZ (en Orange Green Energy) en HR International. Op deze manier geven we hen de kans om verschillende sectoren en specialisaties te verkennen om zo te kunnen ontdekken waar hun talenten het best tot hun recht komen en wat ze het meest interessant vinden. We bieden ze, naast een mbo-opleiding in de Techniek (in geval van Niyandrew en Wintley Maritieme Techniek via Firda, voorheen ROC Friese Poort Sneek), ons eigen opleidingsprogramma aan waar ze onder leiding van onze eigen praktijkopleider en begeleider een eigen programma gaan volgen. 

Project ‘Perpectiva Boneiru’

Een dergelijke vorm van BBL-werkleertrajecten is in Nederland regulier echter in dit specifieke geval is het een bijzonder en speciaal traject. Immers, 2 jongeren gaan vanuit Bonaire naar Nederland, om te werken, te leren en om naar Bonaire terug te keren. En daar zijn we uniek in. Echter, dat vergt een grote mate van zorgvuldigheid en begeleiding. We hebben, als eerder beschreven, de afgelopen 2 jaren ontzettend veel steun, support, hulp en inzet mogen ontvangen van vele enthousiaste en betrokken partijen. Zeker vanuit Bonaire is deze steun en inzet van grote waarde geweest. Nu zijn ze in Nederland. Ander klimaat, andere infrastructuur én… de grootste stap; alleen ver weg van familie en vrienden. We hebben daarom een team van buddy’s en begeleiders in Nederland bereid gevonden om Niyandrew en Wintley het komende anderhalf jaar bij te staan. 

Dit omvat onder andere mental coaches, taalbuddy’s, leerwerkbegeleiders en een psycholoog. Een aantal van deze begeleiders zijn afkomstig van Bonaire of Curacao en kennen beide culturen goed. 

Intentie tot groei en ontwikkeling

Binnen de HR Groep (specifiek HR-Werkt!) is de eerste stap gezet. We zijn ons momenteel aan het voorbereiden op het vervolgen en verder vormgeven van project ‘Perspectiva Boneiru’. De komende maanden staan in het teken van nauwlettend de ontwikkelingen in Nederland volgen, te evalueren en te leren om zodoende medio november 2023 de wervingscampagne voor de volgende 2 studenten op te starten. Tevens is de HR Groep vestiging Bonaire (en al haar gelieerde entiteiten) gestart met de verdere ontwikkeling en operationalisering van haar bedrijfsactiviteiten voor de Cariben en het Midden- en Zuid-Amerikaanse gebied. Eveneens een volgende fase binnen het project.